En helt vanlig tisdag pĂ„ storfritids! 🍀😉

Vi startade eftermiddagen med att Àta mellanmÄl och sedan gÄ ut och leka en stund. Idag har vi börjat med tregruppssystem. Det betyder att vi har delat hela gruppen i tre mindre grupper och alla har fÄtt göra olika aktiviteter. Sen kommer vi att byta sÄ att alla fÄr göra allt. En grupp var i fritidsrummet med vÄr vikarie Cicci och dem fick pÀrla, rita, bygga eller spela spel. Den andra gruppen var med Karin och utövade yogachallenge. Det Àr nÀr man hÀrmar olika yogapositioner. Man brukar vara tvÄ och tvÄ för det mesta. Det finns hur mycket som helst pÄ youtube om man vill gÄ in och kika. Eleverna tycker att det Àr jÀtteroligt och utmanande att försöka. NÄgra kommentarer frÄn eleverna  om yogachallenge: det var hur bra som helst, det var ju roligt, det var lite svÄrt men ÀndÄ roligt, det var skönt för man blev avslappnad samtidigt som man fick röra pÄ kroppen. Den sista gruppen var med mig (Ia). DÀr fick eleverna utöva skapande. Alla fick en mall med ett Àpple som dem skulle rita mönster i och fÀrglÀgga.

HĂ€lsningar Alex, Ia, Cicci och Karin. 🍀

SprÄk och kommunikation
Samtala, lyssna, stÀlla frÄgor samt framföra egna tankar, Äsikter och argument om olika omrÄden, till exempel etiska frÄgor och vardagliga hÀndelser.

Skapande och estetiska uttrycksformer
Skapande genom olika estetiska uttrycksformer, till exempel lek, bild, musik, dans och drama.
Olika material, redskap och tekniker för att skapa och uttrycka sig.

Natur och samhÀlle
Matematik som redskap för att beskriva vardagliga företeelser och för att lösa vardagliga problem.
Byggande och konstruktion med hjÀlp av olika material, redskap och tekniker.
Normer och regler i elevernas vardag, till exempel i lekar och spel, och varför regler kan behövas.
Demokratiska vÀrderingar och principer, i sammanhang som Àr bekanta för eleverna. Hur gemensamma beslut kan fattas och hur konflikter kan hanteras pÄ ett konstruktivt sÀtt.

Lekar, fysiska aktiviteter och utevistelse
Initiera, organisera och delta i lekar av olika slag.
Idrotter och andra fysiska aktiviteter inomhus och utomhus under olika Ärstider och i olika vÀder.
Utevistelse under olika Ärstider, samt nÀrmiljöns möjligheter till vistelse i naturen och pÄ andra platser för fysisk aktivitet och naturupplevelser.


Prenumerera pÄ nya blogginlÀgg

2 reaktion pĂ„ “En helt vanlig tisdag pĂ„ storfritids! 🍀😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *