Om oss på Höjdens fritids

Välkommen till ett nytt spännande läsår på Höjdens fritids. 2017/2018

Vi finns på en nybyggd skola (januari 2016),  på Steningehöjden i Sigtuna kommun. Fritidshemmet är uppdelat på två avdelningar som samarbetar alla dagar i veckan. Vi har t.ex. gemensamma öppningar och stängningar.

Avdelningarna är uppdelade årskursvis, d.v.s. F & 1 är en avdelning. Där arbetar Camilla, som är verksamhetsansvarig, tillsammans med Veronica, & Åsa.

På avd 2-4 arbetar Ia & Alexander. Elin lämnar tyvärr oss under sportlovet för nya utmaningar. Vi önskar Elin lycka till, trots att vi kommer att sakna henne mycket. Annons ligger ute, så rekryteringsprocessen har påbörjats.

I slutet av januari fick vi  förstärkning av Karin, som är fritidspedagog. Karin är till största delen på 2-4ans fritids, men syns även på F-1 vissa stunder.

Helena (skolans vikarierande idrottslärare), Gölin (sva-lärare på skolan) och Joakim (skolans träslöjdslärare) är också på fritids vissa dagar i veckan.

Övrig personal på fritids är knutna till varsin klass.

Förutom Lgr 11 och de allmänna råden arbetar vi efter vår fyrklöver. Hälsa, känsla, lärande & digital förmåga är våra fokusområden.  Varje dag sker det lärande på fritids. I våra pedagogiska planeringar kan du läsa mer om vilket lärande som sker. Du hittar dem vid vår fyrklöver i respektive avdelnings hall. Fråga gärna ditt barn vad hon eller han har lärt sig.

Vi använder bloggen till information om kommande aktiviteter och dokumentation av vad vi gjort och vad barnen har lärt sig. Både pedagoger och elever gör inlägg på vår blogg. Det vi publicerar är vårt eget material och när vi gör det tillsammans med eleverna, gör vi dem medvetna om bl.a. källkritik och upphovsrätt. Därför tycker vi att vi borde vinna Webstjärnans pris.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *